Meda

Ukupno pregledano
1505 puta
Redni broj oglasa
1497
Odgovorno lice
Ulica
Dimitrija Katića 14
Grad
Beograd
Poštanski broj
11000
Fiksni telefon
011/242 30 13
Mobilni telefon
Fax
Web sajt

Meda - Dečiji vrtići

Predškolska ustanova vrtić Meda

Dete može pokazati svoju stvarnu ličnost i dosegnuti vrhunac svog razvoja samo, ako ima mir i slobodu delovanja u svojoj okolini.
Marija Montessori

Montessori Predškolska ustanova „Meda“ je osnovana 2005. godine sa sedištem u Beogradu, ulica Dimitrija Katića 14. Smeštena je u lepom mirnom delu Zvezdare u kući od 450 m2, sa dvorištem. Omogućen je i prevoz dece sopstvenim kombijem na relaciji kuća-vrtić-kuća.

Program je verifikovan od Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije. Sadržaj se realizuje po modelu „A“ i Montessori metodom.
Vaspitno- obrazovni rad sa decom je organizovan u tri celine:

  • · Jasle od 1. do 3. godine

Vaspitno- obrazovni rad sa decom jaslenog uzrasta odvija se u maloj grupi od osmoro dece, sa njima radi medicinska sestra, licencirani Montessori vaspitač. Program se kreira individualno u odnosu na uzrast i razvojne karakteristike svakog deteta pojedinačno,

  • · Vrtić od 3. do 6. godina

Vaspitno- obrazovni rad se odvija montessori metodom u okviru praktičnog, senzornog, matematičkog, jezičkog i kosmičkog centra.
Deca rade individualno u odnosu na svoj tempo razvoja i jedinstveni stil učenja.

Osnovna pravila montessori sistema:
Dete može samo da uči kroz sopstvenu aktivnost.
Deca su kompetentne osobe u koje se može imati poverenja i koje su u stanju da donose sopstvene odluke.
Obrazovni radnik sa decom treba više da bude posmatrač nego učitelj.
Postoje periodi u životu deteta u kojima je ono naročito sposobno za sticanje određenih znanja ili sposobnosti poput hodanja, govora, računanja, čitanja i raznih društvenih sposobnosti. U ovim razdobljima dete te stvari uči brzo i bez teškoća.
Deca od rođenja do svoje šeste godine imaju „upijajući um“, odnosno izuzetno veliku moć učenja iz svog okruženja, motivaciju i radoznalost. To se može primetiti u detetovoj nepresušnoj energiji da guguče, brblja, govori i peva, što sve vodi razvitku jezika i dobrog govora, kao i da neprestano postavlja pitanja.
Deca uče kroz iskustvo i otkriće; osnovni alati u obrazovanju koje je zasnovano na ovom principu su didaktički materijali i uspostavljanje „kontrole greške“. Kroz upotrebu ovih didaktičkih materijala, dete uči da samo otkriva i ispravlja greške umesto da mu vaspitač daje tačan odgovor.
Ruka, tj. šaka je usko povezana sa razvojem mozga deteta. Deca moraju fizički da dodirnu određeni predmet, njegov oblik, osete temperaturu i slično, a ne da samo slušaju nastavnika ili gledaju u televizijski ekran koji će im reći ono što bi sama zaista naučila.

Možete nas kontaktirati putem email-a: osnovnamontesoriskola@gmail.com

Kontaktirajte Meda

Vaše ime i prezime

Vaš kontakt telefon

Vaša email adresa

poruka


unesite kod sa slike iznad