SAVA KOVAČEVIĆ

Ukupno pregledano
2659 puta
Redni broj oglasa
209
Odgovorno lice
Ulica
Vinogradska kosa bb
Grad
Vrbas
Poštanski broj
21460
Fiksni telefon
(0)21 795-4200
Mobilni telefon
Fax
Web sajt

SAVA KOVAČEVIĆ - Zadruge

Poljoprivredno preduzece “Sava Kovačević” A.D. je osnovano 1946 godine.

Svoj nagli razvoj poljoprivredno preduzece “Sava Kovačević” započelo je 1965 godine, da bi se 1973 godine integrisalo u IPK “Vrbas” kao prva poljoprivredna članica bačkog agro kompleksa.

Decembra 2003 godine je izvršena privatizacija i kompanija “Mirotin” D.O.O. iz Vrbasa postaje vlasnik 68.23% kapitala preduzeća “Sava Kovačević”, čime počinje njegov nagli i ubrzani razvoj u savremeno ratarsko – stočarsko gazdinstvo. Uz permanentne investicije novih vlasnika, prilagođavanje proizvodnog asortimana i uvođenjem modernih agro-tehničkih mera postali smo jedno od vodećih poljoprivrednih preduzeća u Srbiji.

Danas preduzeće raspolaže sa 3.880 ha zemljišta u sopstvenom vlasništvu i oko 750 ha državnog zemljišta uzetog u zakup. Na oko 4.600 ha obradivog zemljišta, za potrebe ratarske proizvodnje zastupljeno je industrisko bilje (40%), žitarice (55%) i krmno bilje. Osim ratarskih, razvijena je i stočarska proizvodnja u koju su poslednjih godina uložena značajna sredstva, s obzirom na njen vrlo jak položaj u okviru agrara.
Ova proizvodnja usmerena je u dva pravca: program proizvodnje mleka na farmi i program proizvodnje kvalitetnih grla goveda i ovaca

Kontaktirajte SAVA KOVAČEVIĆ

Vaše ime i prezime

Vaš kontakt telefon

Vaša email adresa

poruka


unesite kod sa slike iznad